Top menu

hivposter

Video: ‘The Lazarus Effect’

Een 30 minuten durende documentaire die het verhaal verteld van een aantal HIV-positieve mensen in Afrika die in maar 40 dagen een uitzonderlijke verandering ondergaan dankzij toegang tot aidsremmende medicijnen die maar ongeveer 40 cent per dag kosten.

Gemaakt door (RED) en HBO.

Aanrader! Erg goede documentaire die een duidelijke verandering (in meerdere opzichten) laat zien.

In Kenia hadden we ook een aantal posters gezien van wat het effect kan zijn van aidsremmende medicijnen.

Gerrit zei daarover in een blog/column

Niet verwacht dat een poster zo’n indruk achter kan laten. Bij een bezoek aan een klein ziekenhuisje op het platteland van Kenia, kom ik een poster tegen van een aidspatient. Naast deze foto staat een andere foto afgebeeld van een stralende jongen. Navraag leert dat het om de zelfde persoon gaat. Een half jaar later! Het verschil: hij maakt nu gebruik van aidsremmende medicijnen. Ongelooflijk zo’n groot verschil.

, ,

Comments are closed.