Top menu

Grace Over Karma

Interessant interview met Bono

You see, at the center of all religions is the idea of Karma. You know, what you put out comes back to you: an eye for an eye, a tooth for a tooth, or in physics; in physical laws every action is met by an equal or an opposite one. It’s clear to me that Karma is at the very heart of the universe. I’m absolutely sure of it. And yet, along comes this idea called Grace to upend all that “as you reap, so you will sow” stuff. Grace defies reason and logic. Love interrupts, if you like, the consequences of your actions, which in my case is very good news indeed, because I’ve done a lot of stupid stuff.

Met als voetnoot dit artikel: Grace Over Bono

, ,

2 Responses to Grace Over Karma

 1. Anton Verweij 3 april 2011 at 12:54 #

  Dit citaat komt uit het boek ‘Bono over Bono’ van Mischka Assyas’. Ik heb het in huis. Van harte aanbevolen. Op mijn blog heb ik een artikel gezet (één van de eerste) met de vraag: ‘Is U2 een christelijke band?’ Het is meteen het meestgelezen artikel. De vraag speelt dus bij meer mensen. Dit soort antwoorden zegt eigenlijk alles. Bono denkt dieper na over existentiële vragen dan de gemiddelde christen.

  • Elwin van Eede 3 april 2011 at 21:04 #

   Dank voor je reactie! Aha interessant, bedankt voor de tip. U2 By U2 heb ik wel gelezen, komt het ook wat in terug. Dit artikel bedoel je zeker: http://godisindestilte.blogspot.com/2011/02/is-u2-een-christelijke-band.html. Ja eens.

   Ik vind het prachtige muziek met erg goede teksten bestaande uit meerdere lagen waaronder vaak christelijk (zonder dat het er te dik bovenop ligt – gelukkig).
   Zie bijv. http://www.atu2.com/lyrics/biblerefs.html voor een lijst van referenties aan de Bijbel (en dan nog mis ik er een aantal).

   Quote op bovenstaande link:
   “We’ve found different ways of expressing it, and recognized the power of the media to manipulate such signs. Maybe we just have to sort of draw our fish in the sand. It’s there for people who are interested. It shouldn’t be there for people who aren’t.” — Bono on faith, quoted in U2 at the End of the World

   Yahweh is wel heel duidelijk ja maar dat vind ik niet een van de mooiste nummers van U2.
   Live is het soms nog duidelijker. Bijv. de eindes van One & Walk On op een van de beste concerten van U2 ooit (Slane Castle 2001): http://www.atu2.com/lyrics/songinfo.src?SID=538 & http://www.atu2.com/lyrics/songinfo.src?SID=539. Daar eindigt het concert ook mee.