Top menu

Video: Hanna Verboom over GET IT DONE bij TEDx

Inspirerende toespraak van Hanna Verboom over armoede, ontwikkelingssamenwerking en GET IT DONE bij TEDxAmsterdamWoman.

Geinspireerd door het verhaal van Cheruto, een zevenjarige aidsweesje uit Kenya, zette Verboom in 2008 stichting Cheruto op. De stichting vormt een denktank voor innovatieve ideeën rondom ontwikkelingswerk. Een van de innovatieve ideeën mondde uit in GET IT DONE, een community voor, door en rondom kleinschalige, lokale ontwikkelingsprojecten. GET IT DONE functioneert mede door een online platform dat zich manifesteert via de social networks, als Hyves en Facebook. Projecten kunnen daar terecht om “vrienden” aan zich te koppelen. Vrienden kunnen daar projecten sponsoren of promoten met hulp van hun netwerk.
(op http://www.tedxamsterdamwomen.nl/2010/11/hanna-verboom/)

Dit filmpje verteld het idee achter GET IT DONE in het kort:

Dit vind ik een erg goed initiatief. De persoonlijke en lokale aanpak spreekt mij erg aan (net als bij Compassion) alsook het gebruik van social media.

, , , , , , ,

Comments are closed.