Top menu

Het is bijna zover

Het is bijna zover! Woensdag vertrek ik naar Peru om het werk van Compassion met eigen ogen te zien en mijn sponsorkind Eliana te ontmoeten! Ik heb er erg veel zin in maar ik vind het ook erg spannend. Wat zal er allemaal op mij af komen en hoe zal ik er op reageren?

Ik heb in elk geval alles gepakt. In de vroege ochtend van woensdag 12 oktober vertrek ik naar Schiphol. Om 08:30 uur verzamelen we en om 12:30 uur vertrekt het vliegtuig naar Lima. Om 18:10 uur lokale tijd verwachten we aan te komen in Lima. Het tijdsverschil is -7 uur. Dus het is iets van 13 uur vliegen. Dat wordt een lange zit…

Tijdens de reis zal ik hier regelmatig mijn ervaringen plaatsen. Ook zal ik foto’s maken en filmen maar het resultaat daarvan zal ik grotendeels na de reis plaatsen.

Zaterdag 22 oktober rond 15:30 uur verwacht ik weer terug te zijn in Nederland.

Cadeautjes

Voor Eliana en haar familie neem ik de volgende cadeautjes mee:

 • “Niemand is zoals jij” van Max Lucado in het Spaans (“Tu eres especial”). Een erg mooi prentenboek met een prachtige boodschap dat elk kind geliefd en speciaal is. Zie dit filmpje waarin dit verhaal wordt voorgelezen in het engels. Dankzij een tip van een medereiziger.
 • Een roze lappenpop aangezien ze van knuffels en de kleur roze houdt.
 • Een klein mapje met foto’s van mijzelf, vrienden, familie en omgeving. Leuk om te laten zien en een makkelijke manier om het ijs te breken (zie deze blogpost van Shaun Groves).
 • Een springtouw.
 • Klompjes en een kip als sleutelhanger voor de ouders.
 • Speelgoedautootje voor haar broertje.

En verder heb ik nog veel cadeautjes meegenomen voor de rest van de kinderen. Onder andere knuffels, ballonnen, speelgoedautootjes, bellenblaas, glowsticks en kleren.

Veel van deze cadeautjes heb ik weer als cadeau gehad voor mijn verjaardag van vrienden en mijn ouders. Enorm bedankt! Ze zullen goed terecht komen.

Vacuüm 

Door een tip van een medereiziger heb ik de knuffels en kleding in vacuüm zakken verpakt. Dat scheelt enorm veel ruimte. Het ziet er alleen wat raar uit zoals je hierboven kan zien.

Een bewogen hart

Ik hoop dat mijn hart bewogen wordt voor de kinderen daar.

“Move My Heart” van Trinity en gefilmd in een krottenwijk bij Lima

You move my heart as I move yours

Het volgende bericht hoop ik te schrijven vanuit Peru!

» Bekijk al mijn berichten over de sponsortour naar Peru

, , ,

9 Responses to Het is bijna zover

 1. Lennart Luchtenberg 11 oktober 2011 at 14:28 #

  Hé Elwin,

  Wens je een goede reis toe, met veel gave ervaringen. Geniet ervan!

  Grt, Lennart

  • Elwin 11 oktober 2011 at 20:57 #

   Dank je! Zal ik doen.

 2. Sandra 11 oktober 2011 at 15:08 #

  Hoi Elwin,

  ik wil je -op de valreep- een goede, mooie, prachtige reis toewensen. Wat gaaf dat je Eliana gaat ontmoeten en het werk van Compassion in Peru nu van dichtbij gaat bekijken. Wat had ik ook graag meegewild om ons sponsordochtertje Adonay daar te ontmoeten… maar in m’n hart reis ik mee. Ik heb wel wat cadeautjes meegegeven (als ze op tijd aangekomen zijn…) een T shirt met een foto van ons erop, en een vriendschapskettinkje met de naam van mijn dochtertje erop, de meisjes zijn allebei op dezelfde dag in hetzelfde jaar geboren, mijn dochtertje draagt hier de andere helft van het kettinkje met Adonay’s naam erop. Heel apart. Hoop dat het goed aankomt bij haar.
  Dat prachtige boek van Max Lucado had ik ook nog willen kopen en meegeven… maar het moest een klein pakketje zijn… dus ik heb het maar achterwege gelaten… geweldig om te zien dat jij het wel mee hebt voor Eliana!
  Veel zegen!

  • Elwin 11 oktober 2011 at 20:56 #

   Dank je wel! Jammer dat je niet mee kan. Dat zijn wel erg leuke persoonlijke cadeautjes zeg! Dat komt vast goed aan bij haar.

 3. Peter 11 oktober 2011 at 20:33 #

  Heel veel plezier! Enjoy and live to the fullest!
  bless yeah!
  Peter

  • Elwin 11 oktober 2011 at 20:57 #

   Thanks!

 4. johan 11 oktober 2011 at 21:47 #

  Elwin!

  Een goeie tijd toegewenst!

  Groet, Johan

 5. dittie zoet 11 oktober 2011 at 21:55 #

  hey Elwin, heel goeie reis en ja het is zo’, 13 uur vliegen maar dat valt wel mee hoor. Ik ben van de zomer in Peru geweest met Aukje en Wilkin van de Kamp en daar hebben we o.a. commodores bezocht, het is een geweldig land. Succes hoor en geniet van je sponsormeisje.

 6. Paulien 11 oktober 2011 at 23:34 #

  Ik wens je met je reisgenoten een goede reis en een hele fijne tijd daar!!
  Ik heb er ook over gedacht aangezien ook mijn sponsor-dochter in Peru woont, maar de prioriteit lag elders.

  Shalom,
  Paulien