Top menu

Video van mijn ontmoetingen met Eliana (inclusief update)

Tip: Bekijk de video op volledig scherm!

Tijdens de Compassion sponsorreis naar Peru in oktober 2011 heb ik mijn sponsorkind Eliana tweemaal ontmoet. Deze video is een impressie van die onvergetelijke ontmoetingen (zowel foto’s als videobeelden).

In dit bericht vind je ook nog een update over Eliana!

» Eerdere berichten over die ontmoetingen en Eliana kan je hier vinden!

» Geef ook een kind hoop! Sponsor een kind via Compassion!

» Bekijk hier al mijn filmpjes van deze reis!

Update over Eliana:

De moeder van Eliana vertelde tijdens onze tweede ontmoeting dat ze in december voor drie maanden zouden vertrekken naar Argentinië. Daar kon ze gaan werken bij een zoon van haar. Eliana en haar broertje zouden ook mee gaan. Dit geeft wel aan hoe moeilijk ze het hebben om rond te komen want dit doe je niet zomaar.

Nu had ik een paar weken terug aan Compassion gevraagd of ze wilden nagaan hoe het hiermee staat. Ik had er namelijk niets meer over gehoord. Hier kwamen ze snel op terug (goede service!).
Nu blijkt dat de moeder van Eliana samen met haar kinderen wilde emigreren (dus niet tijdelijk!) naar Argentinië. Dit kon alleen niet doorgaan omdat de biologische vader van Eliana daar toestemming voor zou moeten geven. Nu gaan ze proberen om de achternaam van Eliana te veranderen om dit te omzeilen maar dat kan nog wel een tijd duren.
Blijkbaar is haar vader die ik ontmoette in Peru dus niet haar biologische vader. Achteraf wel logisch eigenlijk. Eliana leek helemaal niet op hem en hij was heel afstandelijk.
Maar als dit doorgaat dan emigreren ze dus naar Argentinië wat als gevolg zou hebben dat Eliana uit het Compassion project moet gaan en ik haar niet meer kan sponsoren (in Argentinië zit Compassion niet). Dat zou wel heel jammer zijn! Al zou haar moeder dan wel meer geld kunnen verdienen. Afwachten dus. Ik heb in elk geval een familie gift overgemaakt, die kunnen ze goed gebruiken zo te horen.

, , , , , , ,

Comments are closed.