Top menu

Op ontdekkingsreis door Parijs

Op ontdekkingsreis door Parijs

Een kort verslag van mijn citytrip naar Parijs. Vijf dagen heb ik daar rondgedwaald, een prachtige multi-culturele stad vol sfeer, historie en architectuur.

Voordat ik mij volledig ging storten op Collectees wilde ik er even tussenuit en daar had ik helaas maar een week de tijd voor dus dat werd een citytrip. Ik wilde het liefst met de trein erheen en dus werd het Londen of Parijs en dan trekt mij Parijs toch meer. Dus Parijs werd het en daar heb ik absoluut geen spijt van gehad. De mooiste stad die ik tot nu toe heb gezien en ik zou er graag nog een keer naar terug gaan.

Gare du Nord Abbesses

Mijn slaapplaats had ik geregeld via AirBnB, iets duurder dan een youth hostel en een stuk goedkoper dan een hotel. Ideaal: gelijk wat contact met een local, een comfortabel bed, wat ruimte voor jezelf, een rustige buurt, in de buurt van Canal Saint-Martin, vlakbij Gare du Nord en een paar minuutjes lopen van de metro. Die metro beviel ook erg goed in Parijs, alles makkelijk bereikbaar en nog mooie metro stations ook. Ook was ik erg te spreken over de openbare voorzieningen in Parijs, erg veel parkjes waar je ook nog eens gratis tappunten hebt voor drinkwater en gratis openbare toiletten.

Aan de hand van het ideale 100% Parijs boekje (aanrader!) heb ik Parijs verkend. Ook was ik het boek Metronome aan het lezen. Een boek dat je door de geschiedenis van Parijs leidt aan de hand van metrostations. Erg leuk als je een liefhebber bent van Parijs en geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat Parijs van Keltische oorsprong is en dat het vroeger in de Gallo-Romeinse periode Lutetia heette?

Deze aflevering van 3 op Reis bracht mij op het idee om ook een soort mini wereldreis door Parijs te maken want het is een erg multi-culturele stad met o.a. Chinese, Joodse en Arabische wijken.

Shakespear and Company Arènes de Lutèce Café Maure van de Mosquée de Paris Place de la Concorde Musee d'Orsay The Don LaRue Combo

Mijn favoriete wijk was toch wel Montmartre. De heuvelwijk rond de Sacré-Coeur met vele kleine steile straatjes. Tevens de wijk die een grote rol speelt in Amelie, een meesterwerk van een film.

Prachtig gefilmd, mooi kleurgebruik, wonderschone muziek, prachtig verhaal met leuke mini verhaaltjes en oog voor detail, de romantiek, de sfeer, alles. Veel van de locaties uit die film heb ik ook opgezocht. Erg leuk om met eigen ogen te zien.

Café des 2 Moulins uit Amelie De Sacré-Coeur! De trappen van Amelie La Maison Rose Straatjes van Montmartre Metro station Lamarck-Caulaincourt (bekend van Amelie) Metro station Abbesses met een Art Nouveau ingang. IMG_5731

Dit is maar een hele kleine selectie van mijn foto’s. Meer foto’s zijn te bekijken op mijn Flickr account.

Ik hoop dat ik met mijn foto’s iets van de sfeer van Parijs heb kunnen overbrengen en dat ik je enthousiast heb gemaakt, als je dat natuurlijk al niet was.

Uitzicht op het Louvre  Île de la Cité

Tot een volgende keer Parijs.

, , , , , ,

Comments are closed.