Top menu

Parijs in de herfst

Parijs in de herfst

Het is alweer een jaar geleden, maar hierbij alsnog een fotoverslag van mijn citytrip naar Parijs in de herfst van 2016.

Dit was de tweede keer dat ik naar Parijs ben geweest en het was wederom geweldig. Absoluut mijn favoriete stad en je bent er zo met de Thalys! Zie hier mijn verslag van mijn vorige citytrip naar Parijs in 2013.

Ik overnachtte weer met AirBnB, dit keer bij een wat ouder echtpaar die twee kamers verhuurde in een mooi oud huis. In een buitenwijk, waardoor het lekker rustig was en bovendien goedkoper. En ik was met de trein toch heel snel in het centrum van Parijs. Ditmaal had ik mijn Brompton (vouwfiets) meegenomen waarmee ik Parijs kon verkennen op mijn eigen fiets. Heerlijk is dat.

Fotoreportage

meer foto’s op mijn Flickr

Ik begon in de mooiste wijk van Parijs, Montmarte. Deze foto is gemaakt vlakbij het appartement waar Vincent van Gogh bij zijn broer verbleef. Dat gebouw rechts heeft Van Gogh geschilderd vanuit zijn raam.

Leuk doodlopend straatje met mooie huizen (Villa Léandre).

Place Dalida met de mooie Rue de l’Abreuvoir. La Maison Rose stond er nog :).

Musée de Montmarte, leuk museum over Montmartre met ook wisselende tentoonstellingen.

Toendertijd was er een tentoonstelling over Bernard Buffet. Een kunstenaar die ik nog niet kende maar wel toffe stijl heeft. En links zie je een schilderij van La Maison Rose :).

Ook is er een mooi atelier-appartement te zien van Suzanne Valadon, die wordt gezien als een van eerste vrouwelijke schilders van haar generatie.

De trappen van Montmartre.

Place Dauphine. Dit is een heel tof driehoekig pleintje op Île de la Cité (het eiland waar Parijs is ontstaan en de Notre Dame op staat), waar bijna geen toeristen te vinden zijn. Een oase van rust. Dat vind ik ook het fijne aan Parijs, dat er zo veel parkjes te vinden zijn om even te ontsnappen van de drukte van de stad.

Ik ben gewoon weer naar Sainte Chapelle geweest omdat het zó mooi is (en het was nu helemaal gerestaureerd). Must see als je naar Parijs gaat.

Het lekkerste ijs in Parijs, van Berthillon op Île Saint-Louis.

Alice Hills, straatmuzikant, op de Pont Saint-Louis (waar vaak straatmuzikanten te vinden zijn).

Dit meisje was helemaal betoverd door Alice Hills.

Shakespeare and Company, de mooiste boekenwinkel van Parijs. Moet je gewoon even doorheen struinen als je in Parijs bent. Veel Engelse boeken en ze hebben ook een goed café waar je ook tweedehands boeken kan kopen en lezen.

De vorige keer was ik niet toegekomen aan het Louvre, daar kan je nml. zo een dag kwijt zijn en dat vond ik zonde van mijn eerste citytrip naar Parijs. Het was leuk om er nu toch een keer geweest te zijn maar ik zou er niet nog een keer heen gaan. Veel te groot en te veel beelden voor mijn smaak. Maar ik had ook pech dat het gedeelte met de Nederlandse Meesters dicht was. Ik zou eerder naar Musée d’Orsay gaan als je moet kiezen. De piramide is wel mooi, maar daarvoor hoef je niet een kaartje te kopen.

Mijn trouwe kompaan, de Brompton. Hier was ik bij Le Jardin du Luxembourg. Zoals je kan zien was het mooi weer voor de tijd van het jaar en er waren prachtige herfstkleuren.

Café de Flore. O.a. Jean-Paul Sartre, Simone de Beauvoir, Pablo Picasso en André Breton waren hier vaste klanten. Duur, maar wel leuk mensen kijken en sfeer proeven.

Musée d’Orsay. Had ik al gezegd dat ik van dit museum houd? Een oude stationshal omgebouwd naar museum, met heel veel impressionisten (o.a. Van Gogh en Monet). En niet zo groot, minder druk en overzichtelijker dan het Louvre.

Prachtige lettering op een gebouw.

Een van de oudste straten van Parijs, de Rue Mouffetard.

Het oudste bouwwerk in Parijs, een gedeeltelijk overgebleven arena uit de tijd dat Parijs een Romeinse nederzetting was. Midden tussen de gebouwen en weinig toeristen te vinden.

Op het eind ben ik een dagje naar Versailles geweest. Dat is echt gróot. Maar echt.

Het mooiste gedeelte vond ik het domein van Marie-Antoinette:

, , , ,

Comments are closed.