Top menu

The 2017 Cover

Mijn 20 beste nummers van 2017

Net als vorig jaar heb ik een playlist/mixtape gemaakt van nummers die in 2017 uitkwamen en die ik erg mooi vond.

Bij mixtapes limiteer ik mijzelf tot 20 nummers en een totale duur van ong. 1,5 uur. De volgorde geeft geen ranking weer. Dus ik heb ze niet gesorteerd aan de hand van hoe goed ik ze vond, maar ik heb wel nagedacht over de volgorde.

En uh ja, ik ben fan van U2, Arcade Fire, The xx & Lorde.

Hieronder geef ik voor de meeste nummers een korte toelichting en songteksten die mij aanspreken.

Welk nummer vond jij het beste of sprak jou het meeste aan van 2017?

Beluister de mixtape via Spotify:

Of beluister de mixtape via YouTube (playlist):

1. U2 – Love Is All We Have Left

De singles van Songs Of Experience vond ik niet heel goed, dus ik was aangenaam verrast, er staan toch nog veel mooie nummers op. Rare keuze weer van singles, U2.

2. Julien Baker – Appointments

Maybe it’s all gonna turn out all right
Oh, I know that it’s not, but I have to believe that it is

Herkenbare tekst voor mensen met een psychische aandoening, waarbij je denkt – of beter: je hersens zeggen – dat het niet goed komt, maar dat je jezelf dat wel moet aanpraten (of dat anderen dat zeggen terwijl je dat niet zo voelt, ook al weet je dat die gedachte niet reëel is).

3. U2 – The Little Things That Give You Away

4. Arcade Fire – Creature Comfort

Lijkt misschien vrolijk, maar de tekst is heel duister (en helaas realistisch).

5. The xx – Replica

Staat geen goede studio versie op YouTube, maar wel een live versie van acceptabele kwaliteit. Live zijn ze ook heel goed, helaas nog niet in het echt gezien. Dit nummer spelen ze bijna nooit live, omdat die zo gelaagd is. Gebruik Spotify voor de studio versie.

6. U2 – Lights Of Home (St. Peter’s String Version)

7. Harry Styles – Sign of the Times

Ik was geen fan van One Direction, maar wat een goed nummer (en album) van Harry Styles! Instant klassieker. Ik denk dat oudere generaties dit nummer ook wel kunnen waarderen.

8. Arcade Fire – Everything Now

9. U2 – Summer Of Love

Ook al lijkt deze heel vrolijk, maar het gaat over de huidige situatie in Syrië en het verhaal van een man die in Syrië bloemen bleef planten en later omkwam door een bombardement. Weet je gelijk welke “west coast” ze bedoelen.

10. St. Vincent – Los Ageless

De de titel is een woordspeling met Los Angeles en gaat over de obsessie van Hollywood om jong te blijven. Maar de videoclip maakt dat ook wel duidelijk.

11. Lana Del Rey – 13 Beaches

12. Jessie Ware – Selfish Love

13. Lorde – Green Light

Heerlijke mix van stijlen en mooie eigenaardige opbouw en overgangen.

14. The xx – Lips

Hiervan staat ook geen goede studio versie op YouTube, maar wel een live versie van acceptabele kwaliteit. Gebruik Spotify voor de studio versie.

15. Sevdaliza – Human

16. U2 – Book Of Your Heart

Dit nummer is een bonus track op Songs Of Experience, onbegrijpelijk in mijn ogen.

17. Arcade Fire – We Don’t Deserve Love

Everything Now is verre van het beste album van Arcade Fire. Toch staan er wel wat pareltjes op, waaronder deze (laatste nummers van Arcade Fire albums zijn meestal heel goed).

18. Thomas Azier – Babylon

19. alt-J – Pleader

Een moderne hymne van alt-J. Zo mooi.

De videoclip is bijna een mini-film en het duurt even voordat het nummer echt begint. Luister op Spotify voor alleen het nummer zelf.

20. Lorde – Supercut

De YouTube video is een live registratie en een iets gestripte versie, maar ook erg goed en met veel passie gezongen plus het koor geeft een extra dimensie. Luister ook de album versie op Spotify.

Eén van de beste nummers dit jaar in mijn ogen. Ook erg herkenbare tekst (levendige verbeelding waarbij ik in mijn hoofd alles goed doet en in het echt het bijna altijd tegenvalt).

Comments are closed.