Top menu

De Trawant Custom Type Logo + Identity + Website

Juni 2015

Trawant: m. (-en) handlanger, medeplichtige, kompaan

De Trawant is de naam van Robin van Deutekom’s onderneming waar zij fungeert als professioneel handlanger in creatieve projecten en evenementen. Haar doelgroep zijn organisaties en particulieren in de culturele, creatieve en/of duurzame sector die hun concept, project of evenement meer schwung willen geven met mooie styling, bijzondere activiteiten en/of een persoonlijke touch. Robin zocht naar een custom type logo in een sans-serif humanistische stijl of een kalligrafische stijl.

Het logo moest een balans vinden tussen handgemaakt, elegant, persoonlijk en clean. Dus redelijk simpel, maar toch met een bepaalde charme en gedenkwaardigheid.

Om dit te bereiken heb ik een warme brush script stijl gebruikt die persoonlijk en toegankelijk is. De lettervormen zijn geïnspireerd op handgemaakte script letters door middel van een brush pen. Om het wat meer gedenkwaardig te maken heb ik de t’s bewust onconventioneel gemaakt. Deze verwijzen naar de betekenis van het woord ‘trawant’: handlanger, medeplichtige, kompaan. In de 2 t’s kan je een abstracte vorm van een persoon zien. De ene ‘t’ is een handlanger en kompaan van de andere. Het stoute/foute van een medeplichtige komt er in terug door de snelle stroken en de vorm van een vizier die je er ook in kan zien.

Na het vectoriseren heb ik nog een groot aantal subtiele aanpassingen doorgevoerd. Ik heb het logo getest in veel verschillende scenario’s. Ik heb het bekeken op het scherm, Ik heb verschillende groottes uitgeprint en ze van verschillende afstanden bekeken. Ik heb ook de effectiviteit van het logo gefinetuned als die verkleind is op een scherm. Bij de conclusie van al deze testen heb ik subtiele tweaks doorgevoerd en ze de volgende dag opnieuw bekeken met een frisse blik. Zo heb ik onder andere de dikte van de letters aangepast zodat het logo beter tot zijn recht komt als die verkleind is.

Als kleur heb ik gekozen voor een tint van mint-groen. Dit past bij het duurzame karakter en het roept rust op, zodat men vertrouwen heeft dat hun project in goede handen is bij Robin.

Als laatste heb ik nog een vereenvoudigde vierkante en ronde versie van het logo gemaakt, wat onder andere goed tot zijn recht komt bij diverse social media.

Naast het logo heb ik ook de huisstijl gecreëerd en haar website ontworpen en gemaakt.

Opdrachtgever

De Trawant